miercuri, 3 decembrie 2008

Erwin Albu - Deputat! Anuntarea candidaturii si anuntul de retragere

CODLEA AR PUTEA AVEA SI UN DEPUTAT IN PARLAMENTUL ROMANIEI
de Mihaela TECULESCU
(http://transilvaniaexpres.ro/index.php?mod=articol&dataed=2008-09-29&id_articol=98358)
Dupa ce, recent, codleanul Catalin Muntean si-a anuntat intentia de a candida pentru functia de senator, un alt localnic al municipiului, presedintele Forumului Democrat German din Codlea, Erwin Albu, s-a hotarat sa intre in cursa la alegerile parlamentare din noiembrie. Dupa cum ne-a declarat in exclusivitate pentru TEX CODLEA, Erwin Albu isi va depune candidatura, in calitate de independent, pentru un fotoliu de deputat in Parlamentul Romaniei, in Colegiul III al judetului nostru, Codlea - Rupea - Feldioara. "Desi probabil, la nivelul judetului Brasov, la 29 de ani sunt cel mai tanar candidat, consider ca am adunat experienta, fiind la al doilea mandat in Consiliul Local. Prin aceasta candidatura doresc sa demonstrez ca tinerii se implica si la nivel national in viata politica si ca au un cuvant de spus, cu atat mai mult cu cat este nevoie de un suflu nou in politica. Voi avea o campanie electorala modesta, pentru ca nu doresc sa cumpar voturi, ci sa conving oamenii ca pot face efectiv ceva pentru ei", a precizat tanarul aspirant la Camera Deputatilor.Demersul a fost acceptat de FDGIn mod firesc, multi se pot intreba de ce, din postura de membru al Forumului Democrat German din Romania (FDG), Albu nu candideaza din partea acestei formatiuni. "Exista o discriminare pozitiva in legislatia electorala din Romania, prin care minoritatile recunoscute la nivel national au dreptul la un loc de deputat asigurat. FDG a hotarat ca actualul deputat, Ovidiu Gant, sa-si pastreze mandatul si in continuare. In acest context, candidatura mea a fost acceptata de conducerea brasoveana a Forumului, impreuna ajungand la concluzia ca postura de independent este singura varianta, pentru a respecta legea", a explicat Albu.Obiective ambitioasePrintre principalele obiective pe care le are candidatul codlean la deputatie se numara strangerea relatiilor sasilor si romanilor plecati in strainatate cu localitatile natale, pastrarea monumentelor istorice, in special a cetatilor sasesti, care au mare nevoie de restaurare si pot deveni atractii turistice aducatoare de venituri pentru localitati. "De asemenea, doresc ca fiecare localitate din zona noastra sa fie infratita cu una din Germania, acest lucru fiind benefic in privinta schimbului de experienta privind dezvoltarea comunitatilor. Nu in ultimul rand, consider ca demersul meu de a accede in Parlament demonstreaza codlenilor ca si membrii FDG se implica activ in viata comunitatii. Exista multe proiecte de interes local care, dupa parerea mea, se pot dezvolta doar din postura aceea, pentru ca este nevoie ca administratia locala sa fie sprijinita si de la Bucuresti de oameni ai locului, care sunt la curent cu problemele codlenilor", a conchis Erwin Albu.

SI ANUNTUL DE RETRAGERE :
COMUNICAT DE PRESA
referitor la retragerea din cursa electorala
a candidatului independent Erwin Albu
Cred cu tărie ca stă în puterea tinerei generaţii şi este datoria ei socială să se implice activ în luarea deciziilor cu privire la prezentul şi viitorul acesteia.Cred însă de asemenea cu tărie că este de datoria noastră morală de a da importanţă de prim rang obiectivelor de dezvoltare a comunităţii pe care o reprezentăm, fie chiar şi cu preţul unor sacrificii personale. Este datoria noastră morală de a respecta cetăţenii care ne-au acordat votul lor de încredere.
In urma cu cateva saptamani am luat hotararea sa particip in calitate de candidat la alegerile pentru Camera Deputatilor. Fiind la al doilea mandat de consilier local din partea Forumului German si din nou cel mai tanar membru al forului deliberativ codlean, doresc sa ma implic si mai mult in activitatea politica pentru dezvoltarea zonei noastre. Candidatura pentru parlament este o provocare si posibilitatea de a sustine dezvoltarea si de la alt nivel, considerand ca am acumulat experienta in administratia locala si in viata comunitatii si fiind o datorie, in special a noastra, a tinerilor, sa ne implicam mai activ in luarea deciziilor cu privire la prezent si viitor. Postura de candidat independent, cu acordul si sustinerea Forumului , am ales-o datorita avantajului discriminarii pozitive pe care legea electorala o acorda minoritatilor de a avea asigurat un post de deputat din partea acestora, in cazul in care respectiva minoritate nu reuseste sa atinga in urma alegerilor pragul electoral la nivel national, decizia conducerii nationale a Forumului German fiind, de a mentine in functie pe actualul deputat Ovidiu Ganţ, care a avut o prestatie foarte buna.
Etapele de pregatire prin care trece un candidat independent sunt mult mai anevoioase decat cele ale unui candidat din partea unui partid, inclusiv prin strangerea a mii de semnaturi de sustinere. Multumesc insa pe aceasta cale tuturor celor care au incredere in mine si au ajutat sa indeplinesc aceasta cerinta, asigurandu-mi numarul necesar de semnaturi pentru participare. Timpul scurt scurs anul acesta intre anuntul din partea autoritatilor a reglementarilor electorale , a conditiilor de participare si data alegerilor, cu toate balbaielile politicienilor cu privire la aceste alegeri uninominale, dezavantajeaza un candidat independent, necesitand niste eforturi uriase, atat financiare cat si umane si organizatorice. Din aceasta cauza, dorind ca participarea mea sa nu fie doar formala si dezavantajata, am considerat ca este mai bine sa renunt la idee anul acesta si sa pregatesc candidatura mea pentru Parlamentul Romaniei in viitor.
M-as bucura insa daca obiectivele mele pentru regiunea noastra vor fi preluate de alti candidati , si in final de deputatul si senatorul colegiului nostru uninominal, si sa imi aduc aportul la indeplinirea lor, indiferent din ce partid fac acestia parte, fiind deschis la o colaborare care pune mai presus de toate interesul cetateanului. Este nevoie, printre multe altele, de refacerea si pastrarea monumentelor istorice, in special a vechilor cetati sasesti, care pot deveni o atractie turistica majora si o sursa importanta la bugetele locale, este nevoie de strangerea relatiilor cu romanii si sasii plecati in strainatate . O alta lege deosebit de importanta care ar trebui abordata este aceea a transformarii amenzilor neplatite in munca in folosul comunitatii, fiind arhicunoscuta neputinta autoritatilor de a colecta contraventiile, astfel incurajandu-se sfidarea si incalcarea legilor, in special a celor de convietuire sociala. Deasemenea ar trebui urmarita posibilitatea infratirii localitatilor noastre cu orase din zona germana, pentru a intari si sutine specificul german in zona Codlea-Rupea si nu numai. Exemplul Sibiului este elocvent de cat de importanta este implicarea europeana si in special a Germaniei in renasterea si dezvoltarea unei regiuni.
Declar pulic dorinta de colaborare cu acei candidati în a căror platformă electorală se vor gasi obiectivele pe care eu le-am propus, cu acei candidati care, să aibă conştiinta unui vechi proverb atât românesc, cât şi german:
“Cuvântul dat este datorie curată.”
Va multumesc,
Albu Erwin,
Codlea, 16.10.2008