joi, 15 ianuarie 2009

Fratele bunicii mele, Rudolf Kurschl, a sarbatorit 100 de ani de viata


Rudolf Kurschl, fratele bunicii mele, care la randul ei are 95 de ani, a sarbatorit 100 de ani de viata! Din pacate nu am fost prezent la aniversare, din cauza unor treburi foarte urgente in Romania.
Sper sa nu fie cu suparare, dar voi dori sa scriu si sa descriu cate ceva din viata familiei mele. Mai ales din partea de unde vine numele meu, Erwin, cu dublu w...
La multi ani, unchiule Rudy!
Familia Kurschl a venit in Bucovina in jurul anilor 1800, din Leoben-Austria, facind parte din administratia de atunci a zonelor ocupate de catre imperiul habsburgic, in special ca specialisti in domeniul forestier. Rudolf a parasit Romania in anii '40, stabilandu-se in tara stramosilor, in St.Lorenz-Mondsee, langa Salzburg. Sora lui, Melania Kurschl (acum 95 de ani),casatorita Albu, a ramas in Romania, in Comanesti, judetul Bacau, locul de nastere al tatalui meu, Albu Erwin Lotar Costel. Dragostea pentru tinuturile romanesti este deosebit de vie in inima lui Rudolf Kurschl. La fiecare vizita pe care i-am facut-o, insotit de prieteni sau cunostinte, cele mai multe povesti depanate sunt cu si despre Romania. Voi posta in curand o filmare cu el si alte date din istoria familiei Kurschl, o familie de austrieci romani.
Citeste aici despre aniversarea din Austria.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu