marți, 3 februarie 2009

Isteria cipului 666

In aceste zile, a aparut o noua isterie in masa: lupta impotriva pasaportului biometric si anuntarea sfarsitului lumii de catre anumiti credinciosi. Citeste aici.
Parerea mea: este adevarat ca in Apocalipsa sunt semne ale sfarsitului lumii. La fel, este adevarat ca omul a incercat tot timpul sa interpreteze si sa ghiceasca ce se va intampla. Isteria provocata de "cipul 666" este insa falsa in cazul cipului din pasaport. Repet, parerea mea.
Pasaportul cu cip biometric naste largi reactii contradictorii in Romania. Ce este acesta? Pasaportul care va contine datele biometrice ale posesorului pentru a-l putea autentifica fara eroare si pentru a reduce riscul de contrafacere sau utilizare frauduloasa a documentului. Datele biometrice (amprente digitale, distanta interpupilara, amprenta retinala etc.) vor fi memorate pe un cip incorporat in pasaport. In felul acesta, autoritatile vamale ori politia vor putea compara datele de pe cip cu cele din bazele lor de date.
Citind in Biblie in Apocalipsa capitolul 13 versetele 16,17 si 18, vedem: 16Şi a făcut ca toţi: mici şi mari, bogaţi şi săraci, slobozi şi robi, să primească un semn pe mîna dreaptă sau pe frunte, 17şi nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, fără să aibă semnul acesta, adică numele fiarei, sau numărul numelui ei. 18Aici e înţelepciunea. Cine are pricepere, să socotească numărul fiarei. Căci este un număr de om. Şi numărul ei este: şase sute şase zeci şi şase.
Acum s-au gasit destul de multe persoane, inclusiv preoti , ortodocsi si de alte denominatiuni, si credinciosi, care sa faca legtura intre aceste lucruri. Imi vin in minte insa urmatoarele:
1. Daca credem in Biblie, credem si ca tot ce scrie acolo este adevarat, deci si ca va veni apocalipsa si implicit ca nu depinde decat de vointa lui Dumnezeu cand se va intampla asta. Intreb naiv: Poate fi apocalipsa oprita sau intarziata prin neacceptarea pasaportului biometric?
2.
Oare nu avem deja destule cipuri, telefoane, supravegheri video care sa ne localizeze, carduri si legitimatii gen Metro pentru cumparaturi si alte cele, iar datele noastre nu sunt deja stocate in foarte multe locuri?
3. Oare nu ar trebui cei care cred in Dumnezeu sa isi revizuiasca relatia lor cu Dumnezeu si prin aceasta sa devina un exemplu de urmat pentru necredinciosi si nu sa provoace isterii pe teme interpretabile?
Nu spun ca parerea mea este de neschimbat. Dar va astept cu argumente serioase. Deci ?....

Un comentariu:

  1. Este uimitor ca anumite evenimente prezise cu 2000 de ani in urma se împlinesc sub ochii noştri. Gândind la rece realizez ca paşaportul biometric reprezintă o modalitate de identificare a persoanei, lucru care este de înţeles. Recenseminte s-au făcut încă din antichitate. Daca în sec. al XIX-lea pentru identificare se primea un răvaş cu datele naşterii, sau in perioada regimului comunist primeam un buletin sub forma de carnet, astăzi avem cărţile de identitate care servesc aceluiaşi scop. Cu mereu prezenta ameninţare terorista este de înţeles ca identificarea persoanelor trebuie sa fie cat mai exacta.
    Cu toate acestea, semnalizez ca anumite lucruri se întâmplă pentru prima data in ROMANIA.
    1. Înregistrarea tuturor convorbirilor telefonice, a SMS-urilor precum si a navigării pe internet, începând din 15 martie 2009 cf. Legii 298 din 2008. Convorbirea oricui este înregistrată, fie el lider interlop, muncitor cinstit, ţăran sau intelectual.
    2. Discuţia intensa pe seama implantării cipului sub piele. Este uimitoare prezicerea din Apocalipsa 13.16-18 despre semnul "pe mana dreapta sau pe frunte" fără de care "nimeni sa nu poată cumpăra sau vinde", si precipitarea actuala a evenimentelor. Sa nu uitam ca Apostolul Ioan a scris aceste lucruri in jurul anilor 90 - 95 d. Hr.
    3. Criza economica si financiara care loveşte necruţător in toate tarile lumii, inclusiv in România.
    La aceste evenimente care in ciuda eforturilor liderilor politici se acutizează tot mai mult, eu adaug si criza morala. Este sfidătoare decizia luata de o instituţie de protecţie a copilului care a încredinţat spre creştere in Scoţia a doi copii de 4 si 5 ani unui cuplu de homosexuali, in timp ce bunicii care nu erau deloc bătrâni, au fost refuzaţi sa se ocupe de creşterea micuţilor. Billy Graham, recunoscut unanim ca cel mai mare evanghelist al secolului XX, referindu-se la criza morala actuala a spus ca "Daca Dumnezeu nu pedepseşte generaţia noasta pentru decăderea morala in care se afla, atunci ar trebui sa-si ceara iertare de la Sodoma si Gomora (cetăţi distruse prin foc)."
    Speranţa creştinilor este ca toate evenimentele sunt îngăduite de Dumnezeu si ca EL veghează în mod suveran. Mai mult, Mântuitorul Isus a spus ca acestea sunt semne premergătoare ale venirii Sale. Aşadar, chiar daca evenimentele pe care le vedem ne îngrijorează oarecum, totuşi cred ca este timpul sa ne apropiem de Dumnezeu cu rugăciune si credinţă pentru ca "izbăvirea noastră este aproape".

    RăspundețiȘtergere