vineri, 6 martie 2009

Proiectul Forumului German de dezvoltare a Codlei

Codlea, (din nou) orasul florilor ! 

Impreuna cu anumite organizatii si firme particulare specializate, Forumul German doreste sa va propuna un proiect deosebit de amplu de dezvoltare economica a Codlei. Initiativa, unica la nivel national, se bazeaza pe traditia locala de crestere a florilor si plantelor, si urmareste constituirea unei puternice grupe de mici producatori particulari de flori si legume la nivel municipal .

In ce consta proiectul?

Alcatuirea si organizarea unui grup de mici producatori individuali de flori si legume,  sprijinirea logistica si eventual financiara si furnizarea de material saditor si echipamente pentru cresterea plantelor si ulterior asigurarea comercializarii profesioniste si centralizate a produselor.

Cui se adreseaza?

Tuturor persoanelor din Codlea care au posibilitatea de a cultiva plante in gradina sau pe pamantul acestora sau care au la dispozitie minim 20 mp pentru o mini sera (care se poate furniza). Suprafata necesara minima este de doar cativa zeci de metri patrati.

Cum se realizeaza?

Forumul German, prin partenerii sai, va pune la dispozitie urmatoarele: ideea de afacere, echipamente(mini sere), material saditor (flori si arbusti), consultanta de specialitate, urmarirea procesului de crestere si comercializarea ulterioara a produselor finale.

De ce anume este nevoie?

In primul rand de vointa. Nu exista niciun  producator prea mic. Ideea este de a produce la nivel de localitate un sortiment restrans de plante, dar in cantitate mare, dupa indicatii precise de specialitate.  Astfel, localitatea noastra va fi specializata si recunoscuta ca  producator zonal a unor anumite produse cerute de piata.

Modelul olandez in urmatorul film:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu