joi, 17 septembrie 2009

Cetatenii reclama (din nou) invazia cainilor vagabonzi


Am primit mai multe sesizari pe email sau ca si comentarii ale vizitatorilor de pe blog, dar am putut vedea si cu ochii mei faptul ca foarte multe haite de caini deloc pasnice strabat orasul nostru sau sunt aciuiate mai ales prin cartiere.
Exista foarte multe persoane care le hranesc, cu siguranta din dragoste pentru animale, si astfel se aduna in anumite locuri, sunt incurajati sa se simta de-ai casei si chiar sa se inmulteasca. Cainii insa devin un pericol real pentru copii sau trecatori, iar iubitorii de animale isi schimba rapid pozitia cand sunt si ei, la randul lor, speriati sau chiar atacati .
Problema cainilor nu poate fi rezolvata cu una cu doua. Adica: conform legii, cainii nu mai au voie sa fie "eutanasiati" (o expresie discutabila, pentru ca nu prea cred ca este voia lor sa fie "adormiti"), ci trebuie sa fie prinsi si tinuti in adaposturi speciale. Trebuie aici sa va spun, in modul cel mai obiectiv cu putinta, ca alocatia per caine si toate costurile sunt cel putin asemanatoare cu cele ale unui om internat in spital (!).
Exista un zvon, care zice ca firmele care se ocupa cu prinderea cainilor, ii aduna pe acestia si ii duc pur si simplu in alta localitate, ca sa aiba de lucru si acolo......
La urmatoarea sedinta de CL voi ridica aceasta problema si vom incerca sa vedem ce rezolvare mai gasim si de data aceasta. Insa atata timp cat cainii sunt hraniti si intr-un fel adoptati (fara insa ca cineva sa-si asume intreaga responsabilitate, respectiv sa le ofere adapost propice si sa se asigure ca acestia nu ataca cetatenii, etc), va fi foarte greu sa facem ceva...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu