sâmbătă, 31 iulie 2010

Excursie pentru codleni: "Sa vizitam satele sasesti din Transilvania"


In weekendul 14-15 august va invitam cu mic, cu mare la o excursie in timp : "Sa vizitam satele sasesti din Transilvania" . Oricine poate participa!
Prima destinatie aleasa este Selistat (Seligstadt in limba germana), langa Fagaras. Aici, comunitatea germana intretine si promoveaza un turism rural de calitate al satului transilvan autentic.

Vom pleca sambata 14 august din Codlea, cu masini personale sau microbuze organizate (in functie de numarul de inscrieri), ne vom caza in casele de oaspeti sau la corturi, vom vizita cetatea saseasca, vom petrece timpul impreuna si ne vom distra, vom gusta din bunatatile locului, ne vom strange in jurul focului de tabara seara, ne vom aminti ce inseamna sa traiesti si multe altele! Aici websiteul acestui loc mirific: http://www.seligstadt.ro/ro/acas259/

Mai multe detalii in curand pe blogul acesta. Cazarea si pensiunea completa costa in jur de 50 de lei pentru toata perioada. Pentru cei care sunt interesati, astept inscrieri pe erwinalbu@yahoo.com sau la sectiunea de comentarii pe blog.


Selistat este locul potrivit pentru cei care s-au saturat de concediile pe Mallorca sau Ibiza si doresc sa uite de stresul cotidian si de tumultul oraselor. Timpul curge altfel in acest sat uitat de lume – mai incet. Telefoanele mobile nu au patruns inca aici, carutele trase de cai pot fi intalnite mult mai des decat masinile. Deasupra satului vegheaza inconjurata de campuri si coline cetatea fortificata Selistat, una dintre cele mai vechi cetati de acest fel din Transilvania. Langa cetate se afla doua case de oaspeti pentru 58 persoane – pentru grupuri mai numeroase pot fi instalate corturi in gradina cu pomi fructiferi aferenta.

Un comentariu:

  1. e frumos o escursie din asta tentat pentru toate virstele mai ales sa ai cu cine merge sa aveti noroc la timp frumos mincare buna si petrecere frumoase...DRUM BUN....

    RăspundețiȘtergere