joi, 12 august 2010

Dezbatere: Ce facem in problema cainilor vagabonzi?

Cainii vagabonzi au cam pus stapanire pe orasul nostru. Unii sunt inofensiv, altii maraie la orice misca, dar toti par fiorosi cand sunt in haita. Exista cetateni care ii ingrijesc, oameni care le dau de mancare, dar exista si cetateni furiosi care fie au fost muscati sau au avut norocul sa scape doar cu o sperietura zdravana.
E clar ca trebuie facut ceva. Asociatiile pentru protectia animalelor si iubitorii de animale spun ca trebuie construite adaposturi sau trebuie infiate aceste patrupede. Dar pentru asta trebuie bani foarte multi (2 miliarde si jumatate lei vechi a propus CL Codlea anul acesta pentru construirea unui astfel de adapost, in timp ce pentru buna functionare a Fundatiei Rafael nu s-au putut gasi bani). Altii spun ca trebuie omorati. Dar legea nu permite "eutanasierea" decat daca sunt animale grav bolnave. Otravirea cainilor este strict interzisa prin lege.
Astfel ne aflam in fata unei dileme care parca nu are rezolvare si nimeni nu face nimic. Din dorinta de a apuca "taurul de coarne", va intreb: Dumneavoastra ce credeti ca ar trebui sa se faca, tinand cont de toate aspectele si posibilitatile practice si viabile ? Puteti comenta direct pe blog sau pe Facebook in grupul "Codlea" dand clic aici: http://www.facebook.com/topic.php?uid=177431926020&topic=15147.

Un comentariu:

  1. Va rog din suflet sa faceti ceva cu acesti caini,fiul meu de 9ani a fost agresat,muscat de acesti caini de nenumarate ori si i-am facut atpa la spital .Va rog sa luati o masura in acest caz :
    vreau sa dispara din zona 9mai toti caini vagabonzi care sunt un pericol pentru societate si mai ales pentru copii.M-am saturat sa-i vad stand in fata scarii 7,8 caini, ca nu te lasa sa intri in bloc (maraind)sper sa nu fiu nevoita pentru apararea fiului meu sa iau o decizie pe masura in privinta cainilor.

    RăspundețiȘtergere