marți, 15 februarie 2011

Ministrul Sanatatii Cseke: Situaţia fiecărui spital propus spre reorganizare va fi analizată încă o dată

Vineri, 11 februarie:

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, vineri, la Târgu Mureş, că situaţia fiecărui spital propus spre reorganizare va fi analizată încă o dată şi nu este exclusă posibilitatea unor modificări, însă procesul de restructurare a unităţilor medicale va continua.

Cseke a afirmat că propunerile de comasări şi reprofilări ale unităţilor sanitare au fost făcute în baza unor analize, iar în urma memoriilor primite va mai exista o verificare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am primit foarte multe observaţii, memorii, dacă vreţi şi foarte multe delegaţii de primari, prefecţi, preşedinţi de consilii judeţene şi aşa mai departe, i-am primit şi au depus memoriile. Vom mai face o analiză, în mod cert, cu privire la fiecare judeţ şi cu privire la situaţia fiecărui spital, dar procesul în mod cert merge înainte şi el trebuie făcut. Atât timp cât eu ocup această funcţie, această măsură trebuie făcută, pentru că, încă o dată, trebuie privit pacientul. Şi acolo unde nu ai linii de gardă sau ai o singură linie de gardă din punctul nostru de vedere este o problemă de tratament", a spus Cseke. (....)
A se vedea continuarea articolului in ziarul "Gandul" aici.


Si iata ce declara ministrul luni, 14 Februarie 2011:

Cseke Attila nu vede rostul protestelor din sistemul sanitar

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, nu vede rostul protestelor din sistemul sanitar si sustine ca spitalele vor fi comasate, in ciuda opozitiei unor medici.

Acesta sesizeaza paradoxul din sistemul sanitar, in care unele spitale sunt in stare proasta, insa personalul se opune reorganizarii.

"Acum ne-am trezit ca toate spitalele merg bine, ca sunt bine dotate cu medici, cu asistenti, pacientii toti sunt multumiti si niciun spital nu are nevoie de reorganizare, sa fie eficientizat, eu am o alta parere si raman la ideea ca masura reorganizarii este necesara", a declarat ministrul Sanatatii, Atilla Cseke, pentru Realitatae TV. (...) Citeste mai departe aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu