duminică, 27 martie 2011

VIDEO: Protestul de menţinere al Spitalului Codlea din 26.03.2011. Al 7-lea...

Ieri, 26 martie 2011, codlenii au ieşit pentru a 7-a oară în stradă să îşi ceară dreptul la un spital municipal. Şi la acest miting am invitat, în calitate de organizator, să participe şi primarul şi consilierii, mai ales că în cadrul Consiliului Local s-a votat în UNANIMITATE menţinerea spitalului. Aceste acţiuni de protest sunt şi o dorinţă de trezire a atitudinii civice a membrilor comunităţii noastre, de a lua atitudine cu privire la problemele cu care ne confruntăm, neavând nicio culoare politică, fiind deschise tuturor după cum s-a dovedit...

În afară de scandările ferme cu privire la menţinerea spitalului, cetăţenii au strigat lozinci şi împotriva primarului , fiind profund nemulţumiţi de cum acesta (NU) s-a implicat în rezolvare problemei spitalului, dar şi în general de activitatea acestuia ca edil, mai ales în ultima vreme. Astfel, după întrebările deja obişnuite "unde este primarul? de ce nu vine între oameni?" şi cererea "să vină primarul!" a rămas fără răspuns, codlenii strânşi în promenadă au cerut demisia edilului codlean.

Problema spitalului este încă una nerezolvată, necunoscându-se concret şi documentat pe acte oficiale exact care este viitorul acestei unităţi medicale. Declaraţiile liniştitoare date de factori de decizie locali au fost contrazise până acum de acţiunile Ministerului Sănătăţii. Cert este că săptămâna trecută angajaţilor spitalului li se "trasa" redistribuirea spre alte centre medicale. La sfărşitul săptămânii trecute, primarul municipiului Braşov George Scripcaru, declara că se vor găsi soluţii, dar de transformare în centru de zi, ceea ce va duce la dispariţia camerei de gardă ("urgenţei") şi la renunţarea la internări, centrul urmând a funcţiona în ambulatoriu. Nici în această privinţă însă nu există din păcate documente oficiale la această oră, iar această soluţie nefiind tocmai cea dorită de protestatari, inclusiv de angajaţii spitalului.

Codlenii sunt hotărâţi să continue lupta pentru spitalul lor, câţiva participanţi la miting din mulţime declarând la megafon că vor intra în greva foamei în faţa primăriei. De asemenea, oamenii sunt hotărâţi să treacă şi la alte forme mai dure de protest, văzând că autorităţile nu ţin cont de cele civilizate de până acum. Ieri încă s-a putut evita de exemplu blocarea drumului naţional, deşi mulţi participanţi au cerut acest lucru.

Luni, 28 martie, cetăţenii se vor aduna din nou la Primăria Codlea unde vor participa la şedinţa publică de Consiliu Local de la ora 16, spre a cere măsuri concrete de menţinere a spitalului, cu cameră de primiri urgenţe şi internări.

Aici VIDEO de la protestul din 26.03.2011:





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu