miercuri, 20 aprilie 2011

Şedinţa de luni, 18 aprilie, a fost suspendată datorită prezenţei vociferante a cetăţenilor. S-a cerut şi demisia primarului

În şedinţa de luni se propunea înfiinţarea unei societăţi comerciale a Consiliului Local care să preia administrarea patrimoniului spitalului. Conform declaraţiei secretarului primăriei, în urma ridicării problemei de către mine, această decizie ar fi anulat însă acţiunea în instanţă împotriva Hotărârii de Guvern din 31 martie care sista cu data de 1 aprilie.

În cadrul acestei şedinţe, consilierilor li s-a prezentat (în sfârşit) spre semnare documentaţia de acţionare în judecată a guvernului pentru anularea deciziei de sistare a finanţării spitalului. Aceasta dupa ce în data de 4 aprilie, cu 2 săptămâni în urmă, consilierii au hotărât în unanimitate atacare hotărârii guvernului.

Cetăţenii prezenţi au vociferat foarte vehement împotriva autorităţilor centrale care au luat măsurile împotriva spitalului nostru. Au existat şi numeroase critici împotriva autorităţilor locale, inclusiv împotriva Consiliului Local. Domnul primar Alexandru Popa a declarat că dumnealui a venit totuşi la şedinţă, chiar dacă este bolnav. La un moment am luat cuvântul şi am formulat o cerere de demisie în numele protestatarilor codleni care nu se mai simt reprezentati cum se cuvine de actualul primar, dar şi datorită stării domniei sale de sănătate pe care ar trebui să o trateze cum se cuvine. Reacţia domniei sale : "Voi analiza".

Şedinţa a fost suspendată datorită excaladării tonului dintre cetăţeni şi anumiţi aleşi locali şi reprezentanţi ai primăriei. Nu s-a luat nicio hotărâre.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu