miercuri, 11 mai 2011

Codlea, oraş sub asediu?

La întâlnirea cu cetăţenii care a avut loc în data de 8 mai în promenadă am anunţat că nu este vorba despre un protest propriu-zis (clic aici), ci despre o simplă discuţie între vecini în promenadă. Numărul participanţilor a fost limitat, cîteva zeci de cetăţeni, deoarece nu am anunţat foarte multă lume, doar puţină informare pe internet cu o zi înainte. Însă numărul forţelor de ordine a fost impresionant.
Vedeţi albumul foto aici: Întâlnire cu cetăţenii ... şi mulţi, mulţi jandarmi-8.05.2011.

Prezenţa jandarmilor în Codlea- necesitate, intimidare sau exagerare?

Prezenţa jandarmilor în Codlea în urma protestelor a devenit deja o obişnuinţă. Conform legii, aceştia trebuie să asigure ordinea şi liniştea publică, protecţia manifestanţilor în cadrul protestelor, dar şi să preîntâmpine fapte care contravin regulilor de convieţuire socială .
Este Codlea o "zonă de risc"?
Dacă din punct de vedere oficial prezenţa jandarmilor are o oarecare justificare legală în condiţiile prezentate mai sus, nu putem să nu ridicăm şi problema numărului foarte mare de forţe de ordine care ne "urmăresc", precum şi percepţia cetăţenilor, care de multe ori consideră această desfăşurare de forţe o măsură de întimidare pusă la cale de autorităţi, adică un fel de "reprimare" a exprimării nemulţumirilor.

Costul deplasării jandarmilor vs. costul menţinerii Spitalului Municipal Codlea? La această întrebare nu mai am alte comentarii de făcut.


Citiţi aici invitaţia pentru întâlnirea cu cetăţenii:

vineri, 6 mai 2011

Manifestaţie publică pentru spital, duminică, 8 mai de la ora 12 în promenadă

Un comentariu:

  1. n-ai priceput nimic. degeaba te-ai agitat. jandarmii erau sa-l apere pe MM :P

    RăspundețiȘtergere