miercuri, 18 mai 2011

Protest în pădurea defrişată -17 mai 2011

Un grup de codleni a dat curs invitaţiei de a merge marţi, 17 mai, într-o "excursie" tristă în pădurea de la poalele Măgurii, pe care autorităţile au decis să o culce la pământ.
Într-o încercare de a trage un semnal de alarmă cu privire la pericolul dispariţiei copacilor prin această exploatare habotnică, iraţională şi condamnabilă, codlenii au legat simbolic un lanţ între copaci, în spatele căruia s-au refugiat pentru a cere salvarea Măgurii. Unii dintre ei s-au legat chiar ei cu lanţuri de copaci, arătând astfel cât de gravă este problema defrişărilor.
Astfel de acţiuni vor continua în următoarea perioadă, şi cu participarea mai multor organizaţii internaţionale şi naţionale de protecţie a mediului.

Alături de protestatari s-au aflat şi poliţişti care au însoţit grupul pentru asigurarea protecţiei (conform declaraţiei oficiale). Printre aceştia, şi şeful Poliţiei Codlea, comisar şef Sergiu Năstase (foto dreapta).

Autorităţile în domeniu au pus gând rău pădurii şi comunităţii codlene. După nedreptatea închiderii spitalului, o nouă năpastă s-a abătut asupra noastră: pericolul dispariţiei codrului verde. Nu putem sta cu mâinile în sân, ci trebuie să ne exprimăm nemulţumirea şi să încercăm să trezim lumea la realitatea pericolului iminent creat de aceste tăieri rase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu