marți, 14 iunie 2011

Municipalitatea a înaintat o nouă acţiune în instanţă pentru Spitalul Codlea. Aceasta se judecă mâine, 15 iunie, ora 12 .

La Curtea de Apel Braşov a fost înaintată vineri,10 iunie, o nouă acţiune în instanţă pentru suspendarea Hotărârii de Guvern de întrerupere a finanţării Spitalului Municipal Codlea, în urma neacceptării de către judecători a cererii iniţiale din cauza unor vicii de procedură. Termenul de judecată a acestei acţiuni este mâine, 15 iunie, la ora 12.

După ce pe 3 iunie s-a dispus aprobarea excepţiilor invocate de către reprezentantul Ministerului Sănătăţii, adminţând "excepţia prematurităţii formulării cererii de suspendare" (conform soluţiei instanţei), municipalitatea a decis deschiderea unei noi acţiuni care să urmărească suspendarea Hotărârii de Guvern, până la judecarea pe fond a procesului aflat pe rol.

Bineînţeles, primarul Alexandru Popa nu se arată nici acum deloc interesat de salvarea spitalului, fiind plecat de la finele lunii mai în străinătate.

Cetăţenii din Codlea sunt debusolaţi şi încep să îşi piardă speranţa că vor mai avea un spital funcţional, văzând dezinteresul autorităţilor. Cu toate acestea nu trebuie să dezarmăm şi să luptăm în continuare pe toate fronturile. Din păcate, interesele private care au urmărit pe plan naţional desfiinţarea spitalelor şi o privatizare mascată îşi fac simţite prezenţa şi la Codlea. Priorităţile şi nevoile comunităţii locale sunt puse pe planul secund de către autorităţi, după cum se poate observa foarte clar...Interesele private sunt sprijinite de autorităţi în dauna interesului public şi social.

Voi reveni zilele următoare cu dezvăluiri din culisele luptei de supravieţuire a Spitalului Codlea
şi despre interesele private din jurul unităţii.

Citiţi şi :

Proces spital: Instanţa NU a admis suspendarea Hotărârii de Guvern, adminţând excepţia ridicată de Ministerul Sănătăţii


Cum a decurs al treilea termen în procesul Spitalului Codlea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu