miercuri, 15 iunie 2011

Şi procesul al doilea din 15 iunie pentru spital a fost amânat pentru 29 iunie...Juriştii Primăriei Codlea fac acţiunile anapoda şi perdante.

În timp ce scriu aceste rânduri, deplâng Codlea şi mă bucur pentru Spitalul Comăneşti , care a câştigat în instanţă (clic aici) ...
(Comăneşti este locul de naştere al tatălui meu şi domiciliul bunicii mele de 98 de ani, Melanie Albu, născută Kurschl, iar viceprimarul de acolo, Nicolae Ciocan, este vărul meu)

O nouă acţiune. A doua.
Vineri, 1o iunie, s-a depus o nouă acţiune în instanţă pentru suspendarea Hotărârii de Guvern de sistare a fondurilor pentru Spitalul Codlea, după ce la prima a fost respinsă supendarea. Curtea de Apel Braşov a acordat un termen de urgenţă în data de 15 iunie, după doar cinci zile, dintre care trei nelucrătoare (sfârşitul de săptămână şi ziua de Rusalii), astfel că ne-am aflat în imposibilitatea de a fi anunţate în timp util părţile chemate în judecată, ceea ce a însemnat un nou viciu de procedură de necomunicare, stabilindu-se un nou termen pentru data de 29 iunie, când se judecă şi primul proces pe fond.
Prima acţiune
Prima acţiune înaintată în luna aprilie are al patrulea (!) termen de judecată pe data de 29 iunie, după ce, din cauza unor vicii de procedură în urma modului în care au fost depuse actele de către juriştii Primăriei Codlea, Curtea de Apel Braşov a respins suspendarea, invocându-se "Excepţia prematurităţii formulării cererii de suspendare". La primul termen se constatase netimbrarea corespunzătoare din partea reclamanţilor, la al doilea alte vicii, inclusiv prematuritatea cererii, adică nerespectarea unor paşi de introducere a acţiunii, toate acestea fiind vânate şi speculate de către reprezentantul Ministerului Sănătăţii, suspendarea Hotărârii de Guvern fiind astfel respinsă, urmând ca procesul să fie continuat pe fond.
.......
Juriştii Primăriei Codlea, care au pregătit toate acţiunile, vor sau nu să câştigăm procesul?

Am crezut, cu bună credinţă, că reprezentanţii noştri, specialiştii, vor ştii ce au de făcut. Felul în care a decurs prima acţiune, cu "erorile" apărute, mi-a lăsat însă un gust amar. Abordarea noastră trebuia să fie alta. În schimb, Codlea a chemat în judecată "tot ce mişcă"-GUVERNUL ROMÂNIEI PRIN PRIM - MINISTRUL EMIL BOC, MINISTERUL SĂNĂTĂŢII, MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI ŞI PROTECŢIEI SOCIALE, MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR, MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE, CASA NAŢIONALĂ DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE, CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE JUD. BRAŞOV , COMISIA DE SELECŢIE A UNITĂŢILOR SANITARE CU PATURI CARE NU POT ÎNCHEIA CONTRACTE DE SĂNĂTATE CU C.A.S. DIN CADRUL M.S. Instanţa a hotărât că nu se poate suspenda Hotărârea de Guvern pe baza viciilor de procedură arătate, procesul urmând a fi judecat pe fond .

A doua acţiune- pregătită la fel (!?). De ce oare?

Văzând că nu am putut obţine suspendarea, am susţinut că trebuie să atacăm HG-ul şi să cerem doar suspendarea actului printr-o nouă acţiune. Zis şi NEfăcut. Juriştii Primăriei Codlea au depus pur şi simplu aceeaşi acţiune !
Mi-a venit să intru în pământ de ruşine când judecătoarea, aceeaşi ca şi în primul proces, ne-a apostrofat că deja avem ACELAŞI proces pe rol şi ne-a întrebat ce dorim să obţinem cu această nouă acţiune IDENTICĂ. Mai că nu ne-a întrebat dacă noi chiar ştim ce vrem! După ce hotărâsem că a doua acţiune o facem doar strict pentru suspendare, ne trezim în sala de judecată a onor Curţii de Apel Braşov cu materialul depus în acelaşi fel de către juriştii primăriei.
Astăzi, 16 iunie, ca soluţie, avocatul angajat de către Spitalul Codlea va depune la dosarul cauzei o specificaţie care să solicite în concret suspendarea Hotărârii de Guvern. Următorul termen va fi tot pe 29 iunie.
Toate acestea în timp ce Spitalul Comăneşti a obţinut suspendarea HG-ului....(clic aici).

Despre felul în care se urmăreşte DOAR privatizarea urgentă a Spitalului Codlea voi scrie în zilele următoare.

AICI despre subiectul Spitalul Municipal Codlea pe blog



Citiţi şi :

Proces spital: Instanţa NU a admis suspendarea Hotărârii de Guvern, adminţând excepţia ridicată de Ministerul Sănătăţii


Cum a decurs al treilea termen în procesul Spitalului Codlea


2 comentarii:

  1. pacat ca unii nu isi dau seama de efectele inchiderii spitalului,poate ca sunt sanatosi dar intr-o zi vor avea nevoie urgenta de asistenta medicala si vor vedea ca timpul nu e de partea lor pana vor ajunge in brasov ,va fi prea tarziu pt tot .....familia mea sufera din cauza inchiderii spitalului si ma rog la D-zeu sa se gaseasca oameni competenti si cu suflet mare sa deschida acest spital care este salvarea multora....

    RăspundețiȘtergere
  2. Erwin,am publicat ieri cele 461 de spitale dupa reforma,Spitalul orasenesc CODLEA,ESTE DESFIINTAT,DAR SPITALUL RUPEA CARE ESTE LA 30 DE KM.DE FAGARAS SI CEL DIN FAGA...SUNT PE LISTA CELOR 461 DE SPITALE,IMPREUNA CU CELE DIN BRASOV..ASA CA...CE CREZI CA AR TREBUI SA FACA ALESII LOCALI?!.....

    RăspundețiȘtergere