vineri, 15 iulie 2011

Interese : Consilierii locali vor vota luni "privatizarea" spitalului. Aceasta în plin proces cu guvernul pentru redobândirea finanţării...

Luni, 18 iulie, va fi supus plenului Consiliului Local Codlea un proiect de hotărâre care doreşte "privatizarea" rapidă a Spitalului Municipal Codlea.
Dacă aceasta, făcută în mod transparent, în cazul în care nu s-ar câştiga procesul împotriva Guvernului, ar putea fi până la urmă o ultimă soluţie de salvare a actului medical în Codlea , în condiţiile în care Ministerul Sănătăţii a tăiat finanţarea de la CAS, revoltător şi suspect este faptul că această soluţie "se forţează" în plin proces pentru anularea Hotărârii de Guvern de sistare a plăţilor către unitatea spitalicească. Astfel se naşte întrebarea: de ce a mai dat municipalitatea Guvernul în judecată, dacă tot doreşte privatizarea spitalului?

Termen la proces: 26 iulie 2011. Hotărâre de privatizare: 18 iulie 2011.
Municipalitatea a dat în judecată (se pare că doar de ochii lumii şi ca să-mi închidă mie gura) Guvernul României pentru anularea deciziei de nefinanţare a Spitalului Municipal Codlea. Felul în care juriştii Primăriei Codlea au pregătit acţiunea şi s-au prezentat în instanţă demonstrează însă clar că, de fapt, nu s-a dorit nicio clipă câştigarea procesului de către administraţia locală, ci totul a fost orchestrat pentru a tărăgăna şi a pregăti terenul privatizării rapide, şi doar a mai fost "calmat agitatorul" Erwin Albu şi cetăţenii codleni. Citiţi aici despre proces: CLIC AICI.
Voi demonstra cu acte, în zilele următoare, cum s-au desfăşurat deosebit de suspect demersurile pentru atragerea unor aşa zise oferte pentru asociere publică-privată pentru activităţi spitaliceşti.

Municipiile Săcele şi Comăneşti au câştigat în acest interval refinanţarea spitalelor...
Spre ruşinea juriştilor Primăriei Codlea, alte oraşe din ţară au dobândit suspendarea Hotărârii de Guvern şi au din nou spital public.

AICI documentele care consfinţesc privatizarea Spitalului Municipal Codlea:


































Netransparenţă
totală în discuţiile despre spital
Deşi am făcut parte din comisia care să analizeze şi să găsească soluţii pentru Spitalul Codlea, sistematic am fost blocat de la participarea la aceste discuţii, comisia întâlnindu-se în lipsa mea, fără ca eu să fiu invitat . Cu siguranţă puneam prea multe întrebări...
La fiecare cerere exprimată de a fi informat atât eu, ca şi consilier local (fost), cât mai ales publicul larg cu privire la scrisorile de intenţie de preluare a spitalului, nu mi s-a răspuns.
Doritori privaţi pentru o unitate pusă la punct pe bani publici se pare că sunt destui. Dar nu se arată orişicui...
Demisia mea de onoare din cadrul Consiliului Local Codlea are la bază şi ceea ce se întâmplă în legătură cu Spitalul Codlea. CLIC aici:Demisia de onoare din cadrul Consiliului Local Codlea şi din calitatea de preşedinte al Forumului German Codlea

Trag un nou semnal de alarmă cu privire la interesele private în detrimentul celor publice din jurul Spitalului Municipal Codlea.
Cer transparenţă totală şi dezbaterea publică a oricăror hotărâri cu privire la această instituţie de interes major.

Invit cetăţenii să participe luni, 18 iulie, la ora 16, la şedinţa Consiliului Local.

2 comentarii:

  1. Si daca o sa vedem ca vreunul din consilieri sau ruda apropiata acestuia ,sau a primarului pune mana pe spital ,ce crezi ca putem face !?
    Crezi ca mai au vreo jena sa ne scuipe seminte in cap , vreun Atomei ,Manole , Preda , Popa ( cu neamul lui ! ) , Petre ,Iancu ( s-a linistit , ca viitor fost director la "Gospodarire Comunala ") si nu exclude , te rog ,selectionata care venea la munca din mila consilierilor ( de fapt , pare cea mai tare !! ).N-ar trebui exclusi nici acei tacuti consilieri ( chiar din opozitie ! ), care sub pretextul obtinerii unor avantaje imediate , gen licitatie la unitatile bugetate ( vezi gradinita de pe Laterala , unde d-l Opris isi regrupeaza fortele ! etc ...), va tacea si de data asta , vorba ceea "tacerea e de aur si mult aduce " !
    Parem intrati intr-un cerc vicios , si de aici regretul meu ca ne vom lupta din exterior ,fara reprezentant legal ( ti-a trebuit demisie ! )si cu mare sorti de izbanda ,din partea lor !!
    Poate , pe viitor , codlenii vor vota reprezentantii lor in mai multa cunostiinta de cauza , dar ma cam indoiesc !!

    Romeo P.

    RăspundețiȘtergere
  2. Codlenii sa ia seama si sa nu mai voteze unul ca MANOLE,OPRIS,PREDA,IANCU ATOMEI si toti consilierii actuali in frunte cu LAZAROIU COSTEL care nu au facut decit rau Orasului si Codlenilor au avut grije numai si numai de buzunarele lor in rest nimic si primarul a facut ce-a vrut in complicitatea lor . Rozalia

    RăspundețiȘtergere