joi, 18 august 2011

Plătim cu viaţa închiderea Spitalului Codlea: Ieri noapte, un bărbat a fost resuscitat pe trotuarul din faţa spitalului încă închis

Un bărbat de 57 de ani a ajuns aseară în jurul orelor 22 la Spitalul Municipal Codlea, acuzând o stare de rău. Acesta este însă închis pe timpul nopţii, până când autorităţile vor pune în aplicare decizia luată de Curtea de Apel Braşov de suspendare a sistării fondurilor . Ambulanţa a fost urgent chemată, starea victimei agravându-se. Aceasta a sosit din Braşov după aproximativ 20-30 de minute, după declaraţiile martorilor.
Medicii au încercat zeci de minute să resusciteze pacientul intrat în stop cardiac chiar pe trotuarul din faţa spitalului închis, fiind apoi dus la Spitalul Judeţean Braşov. Aici este ţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor.
Angajaţii Ambulanţei au anunţat că s-au pierdut minute preţioase cu transportul de la şi spre Braşov, şansele de supravieţuire fiind minime.



Spitalul din Codlea acoperă la ora actuală serviciul de cameră de gardă doar între ora 8 şi 20, în timpul zilei, şi aceasta doar prin efort local, după ce a fost sistată finanţarea unităţii medicale codlene prin decizie de Guvern începând cu data de 1 aprilie. Instanţa a hotărât pe 2 august 2011, în urma mai multor termene de judecată, suspendarea acestei decizii a Guvernului, însă procedura de redeschidere a Spitalului Municipal Codlea necesită timp, demersurile nefiind tocmai sprijinite de autorităţi, deşi instituţia îndeplineşte toate condiţiile. În acest moment managementul unităţii depune eforturi ca procedura de clasificare necesară semnării contractului cu CAS să fie aprobată de către Ministerul Sănătăţii.

Am fost martorul încercărilor de resuscitare direct pe caldarâmul din faţa spitalului închis şi a disperării familiei bărbatului de 57 de ani şi nu pot să nu mă cutremur: iată că plătim cu victime omeneşti haosul creat de aşa zisa reformă în sistemul sanitar. Lipsa de discernământ a autorităţilor naţionale precum şi mimarea implicării autorităţilor locale costă chiar viaţa pe cetăţeanul de rând. Codlea are mare nevoie de spital şi cameră de gardă , este o nevoie vitală!

AICI despre subiectul Spitalul Municipal Codlea pe blog


Vedeţi şi:

VIDEO: Despre duplicitatea autorităţilor codlene în cazul Spitalului Codlea. Cetăţenii codleni, apreciaţi la nivel naţional

Spitalul Codlea: Curtea de Apel Braşov a decis azi refinanţarea spitalului. SPITALUL CODLEA SE REDESCHIDE!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu