miercuri, 12 octombrie 2011

Redeschiderea Spitalului Codlea: E mult mai uşor să închizi, decât să redeschizi...

De la constituirea grupului de lucru pentru redeschiderea spitalului în data de 19 septembrie, am încercat să depunem toate eforturile necesare pentru ca demersurile să fie cu rezultatul scontat, cerut în toate aceste luni de proteste: redeschiderea unităţii codlene. Au existat discuţii nenumărate, faţă în faţă la Bucureşti sau telefonice, negocieri, interpretări ale legii, păreri împărţite, căutarea de soluţii acceptabile. Au existat convorbiri cu o "armată" de funcţionari, faceri şi refaceri de documentaţii.


Problema (cea mai mare) întâmpinată a fost, în tot acest timp, reîncadrarea din punct de vedere juridic şi organizatoric a personalului distribuit "la cerere"(forţată, n.r) în luna martie-aprilie 2011. Această problematică a fost accentuată şi de starea de nesiguranţă a acestui personal cu privire la perspectiva reluării activităţii, dar şi opreliştile venite din partea managerilor de spitale care au preluat cadre de la Codlea, care la rândul lor duc lipsă acută de personal calificat. A fost nevoie de multe lupte de convingere. Dacă deja de două săptămâni s-a convenit asupra structurii de funcţionare a Spitalului Codlea, asupra structurii de personal s-au operat numeroase modificări în vederea îndeplinirii tuturor criteriilor necesare.

Cam aşa au fost ultimele săptămâni de activitate în cadrul grupului de lucru pentru redeschiderea spitalului, mai exact din 19 septembrie, data constituirii acestuia, imediat după intrarea în greva foamei în data de 16 septembrie a celor trei codleni.

Din partea comunităţii codlene, invitaţi de autorităţi în cele din urmă la dialog, după luni întregi de proteste, participă la acest grup de lucru doamna dr. Claudia Coste, manager a Spitalului Codlea şi Erwin Albu, fost consilier local .
(vedeţi aici motivele demsiei din cadrul CL:
Demisie la Codlea -brasovultau.ro şi

Erwin Albu şi-a dat demisia de onoare din Consiliul Local Codlea
- mytex.ro
şi
textul motivării de pe blogul personal: Demisia de onoare din cadrul Consiliului Local Codlea şi din calitatea de preşedinte al Forumului German Codlea )

Rezultatele acestor demersuri, deloc uşoare, sperăm că se vor vedea foarte curând.

Declaraţie din data de miercuri, 5 octombrie 2011 (Redeschiderea Spitalului Codlea: Luni, 3 octombrie, a avut loc o nouă rundă de discuţii în cadrul grupului de lucru de la Ministerul Sănătăţii )

"Personal pot afirma că discuţiile şi procedurile merg acum în direcţia cea bună.
Din păcate, ceea ce am cerut în toate aceste
luni de proteste şi anume dialogul real şi reanalizarea situaţiei din Codlea, se întâmplă abia acum. A fost nevoie de presiunea constantă a cetăţenilor asupra autorităţilor, locale sau naţionale, pentru ca să ajungem la acest moment. Atitudinea civică a codlenilor a făcut posibilă redeschiderea spitalului. Exclusiv atitudinea civică. Rămân la fel de critic la adresa autorităţilor . Politicienii de orice fel uită prea des că trebuie să fie în slujba populaţiei." (Erwin Albu)

Citiţi şi:

luni, 26 septembrie 2011

Ministerul Sănătăţii- Grupul de lucru pentru urgentarea redeschiderii Spitalului Codlea: discuţiile sunt în toi şi vor continua şi zilele următoare


AICI despre subiectul Spitalul Municipal Codlea pe blog

2 comentarii:

  1. „reîncadrarea din punct de vedere juridic şi organizatoric a personalului distribuit "la cerere"(forţată, n.r)”
    Cand e vorba de birocratie bucurestenii sint cei mai buni. Inchizi spitalul iar personalul pleaca la cerere, astfel incat in instanta ei se apara ca nu i-au fos=rtat, au plecat de buna voie. Parsiv

    RăspundețiȘtergere
  2. Noi ne pricepem doar sa inchidem...la deschis suntem nuli. Asta-i poporul...asta-i conducerea.

    RăspundețiȘtergere