miercuri, 19 octombrie 2011

Ultimatum: Codlenii vor ieşi din nou în stradă, dacă mai întârzie redeschiderea spitalului. Erwin Albu anunţă reintrarea în greva foamei.

De la constituirea grupului de lucru pentru redeschiderea spitalului în data de 19 septembrie (clic aici: Comisie de lucru pentru urgentarea redeschiderii Spitalului Codlea la nivelul Ministerului Sănătăţii şi al Ministerului de Finanţe) , după intrarea în greva foamei pe 16 septembrie, am încercat să depunem toate eforturile necesare pentru ca demersurile să fie cu rezultatul scontat, cerut în toate aceste luni de proteste: redeschiderea unităţii codlene. Au existat discuţii nenumărate, faţă în faţă la Bucureşti sau telefonice, negocieri, interpretări ale legii, păreri împărţite, căutarea de soluţii acceptabile. Au existat convorbiri cu o “armată” de funcţionari, faceri şi refaceri de documentaţii.

Fiind invitat în toată această perioadă, alături de managerul spitalului, dr. Claudia Coste, la discuţiile de la Bucureşti, m-am bucurat de începerea dialogului cu autorităţile, chiar dacă după mult prea multe luni de nebăgare în seamă din partea acestora. Personal am acceptat şi să încetez greva foamei după cele patru zile de la începerea ei. La fel şi ceilalţi doi codleni. De fapt motivul protestelor nenumărate a fost tocmai lipsa de dialog pentru găsirea de soluţii.

Astfel, s-au făcut toate demersurile şi documentaţiile din partea noastră. Ministerul de Finanţe a reuşit să aloce banii necesari pentru a-i pune la dispoziţia Casei de Asigurări, structura modificată a fost acceptată de părţile implicate şi autorizată de Ministerul Sănătăţii. Nu trebuie să mai menţionez hăţişul birocratic prin care am trecut pentru toate acestea. Cu toate acestea, deşi procedurile au fost, după cum arătam, îndeplinite, finanţarea asigurată şi personalul este pregătit pentru reîntoarcere, încă întârzie semnarea actului de clasificare a Spitalului Municipal Codlea. Întârzierea este de vreo două săptămâni. Îmi doresc să cred că doar din alte raţiuni birocratice.

Personalul medical pregătit să se reîntoarcă dă semne de renunţare, iar codlenii sunt debusolaţi. Anunţ pe această cale reintrarea în greva foamei până la deblocarea situaţiei şi redeschiderea propriu-zisă a spitalului nostru, precum şi pregătirea unor noi acţiuni de stradă. Redeschiderea spitalului nu mai poate întârzia!

Citiţi şi:

Redeschiderea Spitalului Codlea: E mult mai uşor să închizi, decât să redeschizi…(din 12/10/2011)

Redeschiderea Spitalului Codlea: Luni, 3 octombrie, a avut loc o nouă rundă de discuţii în cadrul grupului de lucru de la Ministerul Sănătăţii (din 05/10/2011)

Toate postările de pe site despre Redeschiderea Spitalului Codlea- AICI.

AICI despre subiectul Spitalul Municipal Codlea pe blog Erwin Albu.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu