miercuri, 9 mai 2012

PNL şi PDL s-au aliat la Codlea împotriva candidatului independent Erwin?

O tăcere nefirească se întâmplă în Codlea între partidele care ar trebui să se afle într-o competiţie electorală.  Nicio critică reciprocă, niciun freamăt, niciun zbucium. Conducerea portocalie a primăriei îşi face de cap cu asfaltările prin oraş, lăsând în urmă datorii uriaşe de plătit de către viitorii aleşi, sub privirea indulgentă şi înţelegătoare a galbenilor. Primii având opt consilieri în Consiliul Local Codlea, cei din urmă având patru, e clar că ceilalţi câţiva consilieri care au rămas din diferite partide nici nu mai contează. Tot aceste două partide dau şi doi dintre candidaţii care sunt luaţi în seamă de sondaje: viceprimarul Călin Ivan-PDL şi Cătălin Munteanu-PNL. Dar e linişte. Nici războiul domnului Munteanu cu domnul primar Alexandru Popa nu mai există, s-au împăcat. Ba domnul Popa acordă mai nou interviuri pe media codleană "îngălbenită".  Se aude că ar exista chiar un pact : dacă unul dintre ei iese primar, celălalt va fi vicele. Lor le va fi bine, oricare dintre ei va ieşi victorios din alegeri.

Nu acelaşi lucru se întâmplă cînd vine vorba despre mine. Pentru că Erwin trebuie blocat, el a fost tot timpul ghimpele din coasta afacerilor transpartinice, el nu a fost niciodată ..."înţelegător". Pentru că sondajele partidelor arată practic că cetăţenii nu mai au  deloc încredere în promisiunile lor şi s-ar îndrepta spre altceva.
Tăcerea aceasta dintre cele două blocuri este brutal întreruptă doar de atacurile permanente împotriva candidatului independent la Primăria Codlea, Erwin Albu. Ori apar "dezvăluiri senzaţionale" puse în scenă tendenţios şi manipulativ în presa locală frumos aservită domnului Muntean (Codlea-Info), ori se arată cu orice chip presupusa degradare morală a persoanei mele pe toate canalele de informare,  ori se încearcă scoaterea mea din scenă din subiectele care au ţinut capul de afiş în ultima vreme (parcarile , spitalul, defrişările, etc..) , ori se aruncă diferiţi candidaţi pentru postul de primar "la rupere" de voturi . Toate au un singur scop: Erwin trebuie blocat, scos din joc.


Jocul se face între PDL şi PNL la Codlea. Şi asta e clar. Şi bunul mers al tăcerii (omertei) dintre aceste partide e vizibil cu ochiul liber. Ce nu e clar este că cetăţenii s-au săturat şi s-ar putea îndrepta în forţă cu votul lor înspre alte partide sau înspre independenţi.  

Mai avem vreo şansă să ne revenim, să ne deschidem ochii şi să nu ne mai lăsăm atraşi în eternul joc al partidelor "puternice"? Sau ne vor lua ochii concertele "extraordinare" de zeci de mii de euro, asfaltările din anii electorali şi curcanii bine plasaţi?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu