Erwin Albu
erwinalbu.blogspot.com
Către:
Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice
Agenţia Naţională de Protecţia Mediului
Regia Naţională a Pădurilor
Administraţia Fondului pentru Mediu
Greenpeace Romania
WWF România
Primăria Codlea
Opriţi defrişările din Codlea , judeţul Braşov!
Administraţi corect, transparent şi sustenabil pădurile noastre!
Subsemnatul Erwin Albu, domiciliat în Codlea, strada Laterală nr 82, cod poştal 505100, judeţul Braşov, CNP 1790808081992, telefon 0757 399 058,

Prin prezenta sesizez că pe raza Municipiului Codlea, pe muntele Măgura, se defrişează (tăieri rase), largi porţiuni. Solicit oprirea acestor defrişări şi exploatarea selectivă.

Solicit cu insistenţă implicarea autorităţilor competente pentru opri defrişările din Municipiul Codlea, mare parte pe porţiuni aflate în litigiu de retrocedare către Primăria Codlea şi pentru a asigura o administrare corectă, transparentă şi sustenabilă a fondului forestier.

Pe lângă aceste aspecte grave, sesizez că în ultimii ani acţiunile de reîmpădurire lasă mult de dorit, pe străzile Codlei, multe neasfaltate, circulă camioane agabaritice pline cu buşteni , iar transparenţa publică cu privire la administrarea şi exploatarea pădurii este practic inexistentă.

Erwin Albu,
Codlea, 14 februarie 2013
DISPARE PĂDUREA CODLEANĂ. AŢI VĂZUT REPLANTĂRI REUŞITE?
Pe zi ce trece, Măgura Codlei cheleşte sub drujbele tăietorilor de lemne. Peste tot apar pete pe muntele nostru. Se numesc ştiinţific "tăieri rase"... Copacii cad la rând, tineri şi bătrâni, fără vreo diferenţă. Cine profită?
SE TAIE "LEGAL".
Autorităţile se acoperă cu acte, dar nu asigură transparenţa şi nu informează cetăţenii. Amenajamentul silvic a fost făcut departe de privirile cetăţenilor. Afaceriştii profită.

SE DISTRUG STRĂZILE.
Maşinile grele care transportă lemnul distrug străzile Codlei, cu îngăduinţa administraţiei locale, care le asigură permise de liberă trecere pentru utilajele supragabaritice.

SE DEFRIŞEAZĂ PĂDUREA AFLATĂ ÎN LITIGIU.
Pădurea Codlei se află în litigiu pentru retrocedare de mulţi ani între statul român şi Primăria Codlei. Văzând că autorităţile codlene nu se zbat serios să primească înapoi pădurea comunităţii, autorităţile statului defrişează pădurea. Comunitatea locală va primi înapoi de la statul român locul gol.

OPRIŢI DEFRIŞĂRILE DIN CODLEA!
ADMINISTRAŢI CORECT, SUSTENABIL ŞI TRANSPARENT MĂGURA CODLEA!

Citiţi aici:

"Se împuţinează brazii în Codlea: drujbele continuă chelirea dealurilor. Adio brazi..." - http:// erwinalbu.blogspot.ro/ search/label/ magura%20codlei

"Asaltul drujbelor în pădurea de la marginea Codlei continuă!" -http://romanticu.org/ asaltul-drujbelor-in-padure a-de-la-marginea-codlei-co ntinua/

Fotografii aeriene MĂGURA Codlea: https://www.facebook.com/ media/set/ ?set=oa.469880969728392&typ e=1